Laden

Sprekers

Zaterdag

Erik Buskens

Erik Buskens is een gerenommeerde professor in de gezondheidseconomie en medisch management aan de universiteit van Groningen. Met een achtergrond als arts en onderzoeker heeft hij zich vooral gericht op de economie van de gezondheidszorg en de evaluatie van medische technologieën.

Jan Kimpen

Dr. Jan Kimpen heeft vele jaren gewerkt als kinderarts en heeft zijn stempel gedrukt op kindergeneeskunde en pediatrisch onderzoek. Daarnaast heeft hij leidinggevende functies bekleed, zoals Chief Medical Officer bij Philips en CEO van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), waardoor hij een visionaire leider is geworden op het gebied van kindergezondheidszorg en medisch management.

Tom Broens

Tom Broens is een academicus met een achtergrond in computerwetenschappen, met een focus op E-tech, ondernemerschap en programmeren. Momenteel staat hij aan het hoofd van het Teaching & Learning Centre van het Amsterdam UMC bij de faculteit der Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn streven is om het curriculum te verbeteren en innovatie in educatie in te voeren.

Gabriëlle Speijer

Gabriëlle Speijer is radiotherapeut-oncoloog en oprichter van zorginnovatie-onderneming CatalyzIT. Vanuit haar beroepsvereniging NVRO is ze afgevaardigd als lid van de raad Wetenschap & Innovatie van de FMS, lid van de werkgroep INNOVATE (NVRO) en lid van de werkgroep Artificiële Intelligentie (FMS). Ze is betrokken bij samenwerkingsprojecten zoals Thuisarts.nl, MedMij en Snomed. In 2019 werd ze onderscheiden als HIMSS Future 50 International HealthIT leader: één van de wereldwijde voortrekkers van digitale zorginnovatie. 

Leonard Witkamp

Leonard Witkamp is gespecialiseerd tot dermatoloog en is gepromoveerd aan het AMC te Amsterdam. In 2014 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Telemedicine aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Hiermee wil hij met onderwijs en onderzoek de plaats van telemedicine in de zorg te verankeren. In 2000 richtte hij de onderzoeksorganisatie KSYOS Health
Management Research oprichtte. Hieruit
kwam in 2005 de eerste virtuele zorginstelling in Nederland – KSYOS TeleMedisch Centrum voor.

Spreker 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Zondag

Bart ter Haar Romeny

Prof. Bart M. ter Haar Romeny is emeritus professor in Biomedische Beeld Analyse aan de Universiteit van Eindhoven. Hij werkte aan medische beeldvorming algoritmes, in het speciaal voor computer gestuurde diagnoses, beeldgeleide neurochirurgie, en visualisatie van hersen connectiviteit. Tot 2022 was hij voorzitter van de Dutch Society for Pattern Recognition and Image Processing.

Farah Magrabi

Farah Magrabi is a Professor of Biomedical and Health Informatics at the Macquarie University. She has a background in Electrical and Biomedical Engineering and is an expert in the design and evaluation of digital health and artificial Intelligence (AI) technologies for clinicians and consumers. She is internationally recognised as a leader in this area, and has made major contributions to documenting the patient safety risks of digital health by examining safety events in Australia, the USA and England. 

Ronald Cornet

Ronald Cornet is een associate professor, principal investigator en principal educator bij Medische informatiekunde in het Amsterdam Public Health onderzoeksinstituut in het AmsterdamUMC. Hij leidt een onderzoeksgroep naar ‘herbruikbare patiënten data’. Het onderzoek heeft in meer dan 90 publicaties en meer dan 80 peer-reviewed conference proceedings geresulteerd.

Corrette Ploem

Prof. Mr. Dr. Corrette Ploem is een onderzoeker en docent in het veld van gezondheidsrecht, met een focus op onderwerpen zoals medisch onderzoek, privacy, data beveiliging, genetica, en nieuwe technologie. Sinds 1 mei 2022 heeft ze de KNMG leerstoel van bijzonder hoogleraar recht, zorgtechnologie en geneeskunde aan de rechten faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Hiernaast is ze lid van de Gezondheidsraad en het CCMO.

Martijn Schut

Martijn C. Schut is hoogleraar translationele AI bij de afdeling laboratorium geneeskunde in het AmsterdamUMC. Hij weet te vertellen over de diagnostiek van de toekomst, met de mogelijkheden maar ook de valkuilen.  

Spreker 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Winkelmandje